1 – Johdanto

Olen amerikkalainen, ammatiltani tietokoneohjelmoija, mutta jo eläkkeellä. En ole saarnaaja; olen hyvin tavallinen kristitty. Amerikassa on monia kirkkokuntia, sekä kristittyjä että ei-kristittyjä. Siellä kukaan ei käy jossain tietyssä kirkossa, “koska hän on amerikkalainen”. Kun vanhempani tekivät päätöksen muuttaa perheemme toiseen asuntoon, me usein vaihdoimme myös kirkkokuntaa. Jatkoin tätä tapaa aikuistuttuani, joten minulle ei muodostunut siteitä mihinkään tiettyyn kirkkokuntaan. Olen vastaanottanut Jeesuksen Herrakseni. Nuoruudestani saakka (täytin 65 vuotta vuonna 2006) olen tutkinut Hänen Sanaansa, Raamattua. Kun tutkin raamatuntekstejä, päätin käyttää lukemaani ihmisyyteni rakennustarpeiksi, sisäistää sen, kuten usein sanotaan. Olen myös sisäistänyt joitain tielleni osuneita virsiä ja hengellisiä lauluja.

Olin varmaankin yhdeksän tai kymmenen vuoden ikäinen, kun kuulin vanhan virren “Trust and Obey1. Sanoin itsekseni: “Minä aion luottaa Jumalaan. Minä aion totella Häntä.” Minulla ei ollut tuohon aikaan mitään käsitystä, mitä se päätös elämässäni tulisi merkitsemään, mutta tulisin sen vielä oppimaan. Toisella kertaa luin Raamatusta: “Turvaa HERRAAN kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa.”2 Jälleen kehotus luottaa Jumalaan, mutta myös kehotus asettaa Hänen Sanansa oman käsityskykyni edelle. Sydämeni sanoi: “Tahdon.” Jälkimmäinen jae käskee meitä tunnustamaan Hänen valtansa elämämme suurissa kysymyksissä, elämämme valtateillä, kuten sanotaan, niin Hän omalta osaltaan lupaa johdattaa polkumme, seuraavat askeleemme. Nämä sanat otin periaatteeksi, jota aioin noudattaa tehdessäni suunnitelmia elämäni varrella.

Matkustin kerran autolla pohjoisesta New Yorkin osavaltiosta Kaliforniaan. Se oli yksityinen matka. Kun autoon tarvittiin polttoainetta, sitä lisättiin tankkiimme. En koskaan joutunut maksamaan siitä. Minua ei myöskään pyydetty maksamaan siitä. Söin matkan varrella ravintoloissa, mutta milloinkaan minua ei pyydetty maksamaan näistä aterioista, joten en maksanut. Sama jatkui motelleissa, joissa nukuin. Koko matka oli ilmainen. “Kuinka”, saatat kysyä, “saatoin saada tämän aikaan?” Oliko kyseessä sisu? Rohkeus? Ei, kyseessä oli luottamus. Olin seitsemänvuotias ja isäni maksoi kaikesta. Mutta isä oli myös tehnyt päätöksen muuttaa perheensä Kaliforniaan. Osana sitä perhettä minä lähdin matkaan kyseenalaistamatta asiaa. Olen oppinut asennoitumaan Taivaalliseen Isääni paljolti samalla tavoin kuin lapsena asennoiduin maalliseen isääni. Minun tulee vain luottaa Häneen ja totella Häntä, siinä kaikki. Kun Jumalaan luottamisesta tulee tapa, se helpottuu kerta kerralta, kunnes se on osa meidän syvintä olemustamme. Ja se saa elämän tuntumaan suurelta seikkailulta, kerrassaan mahtavalta. Sinunkin elämäsi voi olla suurta seikkailua, jos sallit Taivaallisen Isäsi työstää siitä sellaisen.

Eräs sankareistani on Abraham, koska häntä kutsutaan “Jumalan ystäväksi”3.Voiko kenestäkään ihmisestä sanoa mitään suurempaa, kuin että Jumala pitää häntä ystävänään? Ja kuitenkin, montako kertaa voimme lukea Raamatusta, että hän ja Jumala olivat henkilökohtaisesti yhteydessä keskenään? Luulen, että näin tapahtui vain neljä tai viisi kertaa. Minulla on syytä uskoa, että Herra on tietoinen siitä, mitä minun elämässäni on meneillään. Uskon, että Hän haluaa puuttua elämäni kulkuun Hänen kunniakseen ja minun edukseni. Koska olen tavallinen “en mitenkään erikoinen” kristitty, uskon, että se mitä minulle on tapahtunut, voi tapahtua kenelle tahansa toisellekin uskovalle. Haluan kertoa joitain tosikertomuksia omasta elämästäni siinä toivossa, että ne saisivat sinut janoamaan kulkemista lähempänä Jumalaa, aktiivista ystävyyttä Hänen kanssaan, niin kuin sanotaan. Näissä tarinoissa esitetyt tapahtumat voidaan nähdä sattumanvaraisina, mutta minulla ei suoraan sanottuna ole riittävästi uskoa uskoakseni, että nämä asiat “vain tapahtuivat” itsekseen, ilman syytä. On paljon helpompi nähdä Jumalan kädenjälki niissä. Sitäpaitsi, tämä tulkinta tekee minut onnellisemmaksi. Haluan jakaa tämän onnen kanssasi.

1) suom.huom: nimi suomennettuna “Luota ja tottele”. Suomentajan tiedossa ei ole, onko tätä suomennettu.
2) Sananlaskut 3:5-6.
Tämän julkaisun suomennoksessa on käytetty Raamatun vuonna 1971 painettua versiota, jossa Vanha Testamentti on vuoden 1933 suomennos ja Uusi Testamentti on vuoden 1938 suomennos.

3) Toinen Aikakirja 20:7, Jaakobin kirje 2:23

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *